zondag 20 januari 2008

Lampionnen optocht


Begin november heeft de buurt waar mijn stage plek is een lampionnen optocht gehouden.De psz Iene Miene Mutte, basisschool de Kubus, Psz het Kwakertje en de buurt hebben hier aan mee gedaan.

De week ervoor waren alle kinderen druk bezig om een lampion te maken en ze waren erg mooi geworden.In de optocht zag je ook allerlei verschilende lampionnen die allemaal een lichtje erin hadden.

De kinderen zelf waren best zenuwachtig omdat ze savonds in het donker mochten lopen met een grote band.Ze lieten ook trots hun lampion zien.

De optocht zelf was erg leuk, vooraan liep er een band en de buurt, peuterspeelzalen en school liepen daarachter.Je zag overal lichtjes en lampionnen en dat zag er erg mooi uit, ook omdat het al donker was.Het was ook gezellig om zo met de kinderen mee te lopen en met de ouders/verzorgers.Zo leer je ze beter kennen en je kon zo ook een leuk praatje met ze maken.

Aan het eind kwamen we bij een buurthuis en daar hebben we met de ouders en kinderen wat gedronken.Ook dit was gezellig omdat je de ouders dan van een andere kant ziet en gezellig met z'n allen kunt kletsen.
Ik heb het zelf een hele leuke ervaring gevonden, omdat ik nog nooit met een lapionnenoptocht heb mee gelopen.En ik vond het erg leuk en gezellig.

Geen opmerkingen: